Lekka sałatka z kozim serem i rukolą
Kolorowa, o bogatym smaku, ze składnikami podnoszącymi odporność. To sałatka dla każdego!

Składniki
- 1 op. rukoli
- 150 g koziego sera
- 1/2 dojrzałego granatu
- garść pomidorków koktajlowych (opcjonalnie)
- 3 łyżki oleju rzepakowego
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- sok wyciśnięty z garści pestek granatu
- kilka kropel soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Rukolę umyj i osusz. Porwij na mniejsze kawałki. Ser kozi pokrój w kostkę. Z granatu wyjmij łyżeczką pestki. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i przepołów.
2. Wszystkie przygotowane składniki włóż do miski i przemieszaj. Olej wymieszaj z octem balsamicznym, miodem, sokiem z granatu i cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dressingiem polej sałatkę.
Zobacz także: