Reklama

Lekka sałatka z kozim serem i rukolą

Kolorowa, o bogatym smaku, ze składnikami podnoszącymi odporność. To sałatka dla każdego!

Składniki

  • 1 op. rukoli
  • 150 g koziego sera
  • 1/2 dojrzałego granatu
  • garść pomidorków koktajlowych (opcjonalnie)
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sok wyciśnięty z garści pestek granatu
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Rukolę umyj i osusz. Porwij na mniejsze kawałki. Ser kozi pokrój w kostkę. Z granatu wyjmij łyżeczką pestki. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz i przepołów. 

2. Wszystkie przygotowane składniki włóż do miski i przemieszaj. Olej wymieszaj z octem balsamicznym, miodem, sokiem z granatu i cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Dressingiem polej sałatkę.

Zobacz także:

Życie na gorąco
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy