Reklama

Makaron Hu Fun

Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

Składniki

  • łodyga trawy cytrynowej
  • galangal
  • czerwone papryczki chili
  • czosnek
  • limonka
  • ocet
  • mirin
  • świeża kolendra
  • świeża mięta
  • limonka
  • steki wołowe
  • słodki sos sojowy
  • słodki makaron chiński ho fun

Sposób przygotowania:

Zmiksuj razem pierwsze 7 składników.

Pokrój steki na cienkie plastry i obsmaż na dużym ogniu w woku, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zmiksowane zioła. Dopraw słodkim sosem sojowym.

Dodaj makaron ho fun i delikatnie wymieszaj składniki w woku.

Podawaj danie w misce. Udekoruj świeżą miętą i kolendrą, pokrojonymi w cienkie paseczki czerwonymi papryczkami chili, skrop wszystko sokiem z limonki.

Przepis pochodzi z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni". Tytułowy bohater, słynny stylista i projektant mody, podróżuje w pogoni za swoją pasją w różne zakątki świata odkrywając, jak chińska kuchnia zmieniła się poza granicami kraju. Premierowe odcinki w poniedziałki o godz. 22.00 na kanale Nat Geo People

Reklama
Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy