Makaron Hu Fun
Przepis z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni".

Składniki
- łodyga trawy cytrynowej
- galangal
- czerwone papryczki chili
- czosnek
- limonka
- ocet
- mirin
- świeża kolendra
- świeża mięta
- limonka
- steki wołowe
- słodki sos sojowy
- słodki makaron chiński ho fun
Sposób przygotowania:
Zmiksuj razem pierwsze 7 składników.
Pokrój steki na cienkie plastry i obsmaż na dużym ogniu w woku, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zmiksowane zioła. Dopraw słodkim sosem sojowym.
Dodaj makaron ho fun i delikatnie wymieszaj składniki w woku.
Podawaj danie w misce. Udekoruj świeżą miętą i kolendrą, pokrojonymi w cienkie paseczki czerwonymi papryczkami chili, skrop wszystko sokiem z limonki.
Przepis pochodzi z programu "Gok Wan: oblicza chińskiej kuchni". Tytułowy bohater, słynny stylista i projektant mody, podróżuje w pogoni za swoją pasją w różne zakątki świata odkrywając, jak chińska kuchnia zmieniła się poza granicami kraju. Premierowe odcinki w poniedziałki o godz. 22.00 na kanale Nat Geo People