Makaron razowy z brokułami, kukurydzą i marchewką
Łatwy i szybki przepis na zdrowy obiad z warzywami w roli głównej.

Składniki
- makaron razowy – 140 g (2 szklanki)
- brokuł, mrożony – 400 g (1 sztuka)
- marchew – 160 g (2 sztuki)
- cebula – 70 g (1 sztuka)
- kukurydza konserwowa – 30 g (2 łyżki)
- czosnek – 15 g (3 ząbki)
- sól – 1 g (1 szczypta)
- olej – 20 g (2 łyżki)
Sposób przygotowania:Makaron gotować w lekko osolonej wodzie. Brokuł podzielony na różyczki i marchew pokrojoną w plasterki ugotować do miękkości na parze. Na patelni podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać warzywa i posolić do smaku. Do warzyw dodać makaron i wymieszać. Przepis pochodzi z książki "Dieta w leczeniu osteoporozy" Hanny Stalińskiej
