Reklama

Makaron razowy z brokułami, kukurydzą i marchewką

Łatwy i szybki przepis na zdrowy obiad z warzywami w roli głównej.

Składniki

  • makaron razowy – 140 g (2 szklanki)
  • brokuł, mrożony – 400 g (1 sztuka)
  • marchew – 160 g (2 sztuki)
  • cebula – 70 g (1 sztuka)
  • kukurydza konserwowa – 30 g (2 łyżki)
  • czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • sól – 1 g (1 szczypta)
  • olej – 20 g (2 łyżki)

Sposób przygotowania:

Makaron gotować w lekko osolonej wodzie. Brokuł podzielony na różyczki i marchew pokrojoną w plasterki ugotować do miękkości na parze. Na patelni podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać warzywa i posolić do smaku. Do warzyw dodać makaron i wymieszać.

 Przepis pochodzi z książki "Dieta w leczeniu osteoporozy" Hanny Stalińskiej

Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy