Reklama

Reklama

Makaron z bobem

Czas przyrządzenia: do 30 minut

Składniki

  • szklanka ugotowanego i obranego bobu
  • pół opakowania makaronu spaghetti
  • 20 dag piersi z indyka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 żółtka
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • parmezan do posypania

Przygotowanie:

1. Makaron ugotuj al dente. Na patelni umaż kawałki indyka.
2. Dodaj starty czosnek, obrany bób oraz posiekaną natkę pietruszki. 
3. Całość chwilę podsmaż i połącz z ugotowanym makaronem.  
4. Wymieszaj, zmniejsz ogień i wlej śmietankę wymieszaną z żółtkami. Przed podaniem posyp parmezanem.

Zobacz także:


Na żywo
Dowiedz się więcej na temat: bób | makaron | przepis

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy