Makaron z brokułami i grzybami
Możesz zamiast śmietany dodać jogurt.
Przygotowanie:
Mięso płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i kroimy w paski. Brokuły myjemy, dzielimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie 5 minut, odcedzamy.
Obraną cebulę i czosnek siekamy. Obrane i umyte marchewki kroimy w drobną kostkę. Pieczarki przekrawamy na pół.
Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy na nim mięso, żeby się podrumieniło, i przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu smażymy 2-3 minuty pieczarki, następnie dodajemy marchewkę, cebulę i czosnek, mieszamy. Dodajemy mięso, podlewamy białym winem i dusimy kilka minut. Wlewamy zahartowaną śmietanę i gotujemy 10 minut, mieszając. Na koniec dodajemy brokuły.
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy. Łączymy z sosem i podajemy.
Zobacz także: