Makaron z indykiem i winogronami
Składniki
- 1 łyżka siekana cebula
- 30 dag pierś z indyka
- kilka gałązek tymianek
- 30 dag ciemne winogrona
- sól, pieprz
- 3 łyżki masło
- 10 dag niebieski ser pleśniowy
- pół opakowania dowolny makaron
- 2 łyżki olej
3-4 osób
Mięso pokroić w kostkę, winogrona umyć, poobrywać z gałązek, osuszyć, przekroić i usunąć pestki.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem 2 łyżek oleju. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mięso, dodać cebulę i po chwili smażenia winogrona. Smażyć chwilkę, oprószyć tymiankiem i połączyć z makaronem. Danie podawać posypane kruszonym serem pleśniowym, dekorować gałązkami tymianku.