Makaron ze szpinakiem i gorgonzolą
Szybki i smaczny posiłek, który przyrządzisz w zaledwie 15 minut. Naje się nim cała rodzina!
Składniki
- 250 g ulubionego makaronu
- 100 ml śmietanki 18 lub 30 porc.
- poszatkowana drobno cebulka dymka
- 50 g gorgonzoli
- odrobinę tartego parmezanu
- garść listków szpinaku
Nastaw wodę na makaron. Czekając, aż zagotuje się woda, przygotuj szpinak, pokrojoną w kostkę gorgonzolę, cebulkę dymkę, parmezan oraz śmietanę. Rozgrzej patelnię i zeszklij na niej cebulę. Wlej śmietanę, dodaj ser i szpinak.
Zmniejsz temperaturę pod naczyniem, żeby nie doprowadzić sosu do wrzenia. Gdy gorgonzola się rozpuści, wrzuć na patelnię gotowy makaron. Wymieszaj wszystko dokładnie, dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie przełóż na talerze.
Przed podaniem posyp makaron tartym parmezanem. Będzie smakować jeszcze lepiej!
Zobacz także: