Makaronowa sałatka z groszkiem i pesto
Idealny pomysł na lekką, pożywną kolację.

Składniki
- bazylia świeża – 10 g (10 listków)
- cebula – 25 g (¾ sztuki)
- groszek zielony mrożony – 100 g (7 łyżek)
- makaron penne pełnoziarnisty – 70 g (1 szklanka)
- pesto zielone z bazylii – 20 g (1 łyżka)
- szczypiorek – 5 g (1 łyżeczka)
- pomidorki koktajlowe – 100 g (5 sztuk)
Sposób przygotowania:Makaron ugotować. Groszek przelać wrzątkiem (zblanszować). Pomidorki przekroić na połówki, posiekać bazylię, szczypiorek i cebulę. Wymieszać wszystkie składniki z pesto.Przepis pochodzi z książki "Dieta w leczeniu osteoporozy" Hanny Stalińskiej

Zobacz także: