Reklama

Makaronowa sałatka z groszkiem i pesto

Idealny pomysł na lekką, pożywną kolację.

Składniki

  • bazylia świeża – 10 g (10 listków)
  • cebula – 25 g (¾ sztuki)
  • groszek zielony mrożony – 100 g (7 łyżek)
  • makaron penne pełnoziarnisty – 70 g (1 szklanka)
  • pesto zielone z bazylii – 20 g (1 łyżka)
  • szczypiorek – 5 g (1 łyżeczka)
  • pomidorki koktajlowe – 100 g (5 sztuk)

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować. Groszek przelać wrzątkiem (zblanszować). Pomidorki przekroić na połówki, posiekać bazylię, szczypiorek i cebulę. Wymieszać wszystkie składniki z pesto.

Przepis pochodzi z książki "Dieta w leczeniu osteoporozy" Hanny Stalińskiej 

Zobacz także:

Fragment książki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy