W ciepłej wodzie rozpuść szczyptę soli, cukier i drożdże. Dodaj 3 łyżki mąki i całość dokładnie wymieszaj. Zaczyn odstaw na 20 minut tak, aby drożdże zaczęły pracować. Po tym czasie dodaj pozostałą mąkę, siemię lniane, oliwę i wyrób ciasto.
Zrób 20 małych 5-centymetrowych placków. Przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na co najmniej 30 minut.
Kapary drobniutko posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Następnie wymieszaj je z margaryną, bułką tartą i pesto.
Pomidory koktajlowe przekrój na pół. Pieczarki i szalotkę obierz i posiekaj.
Tofu pokrój w cienkie plasterki.
Cukinię umyj pod bieżącą wodą, osusz i cieniutko potnij na podłużne pióra.
Na przygotowane placki nałóż po dwie łyżki zielonej pasty i dokładnie ją rozsmaruj. Następnie rozłóż pokrojone warzywa.
Małe pizze ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i lekko skrop oliwą. Całość wstaw do nagrzanego piekarnika.
Piecz w temperaturze do 220°C przez około 20 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni.