Marchewkowe lody na patyku
Marchewkowy zawrót głowy! Wypróbuj oryginalny przepis na lody na patyku na bazie marchwi, mandarynek i kardamonu.
Sposób przygotowania:
1. Marchewki obieramy i kroimy na kawałki. Mandarynki myjemy, obieramy i dzielimy na ćwiartki. Banan obieramy i kroimy na kilka części. Daktyle zalewamy odrobiną ciepłej wody. Kardamon rozgniatamy i wyjmujemy ziarenka, możemy również rozgnieść je w moździerzu. Wszystkie owoce, imbir oraz kardamon blendujemy na gładką masę.
2. Pulpę nakładamy do foremek na lody lub szklanych kieliszków. Wsadzamy patyczki i wstawiamy do zamrażarki na 5-8 godzin. Przed podaniem wyjmujemy z zamrażalnika i polewamy foremkę ciepłą wodą, żeby lody łatwo się z niej wysunęły.
Zobacz także: