Reklama

Marchewkowe lody na patyku

Marchewkowy zawrót głowy! Wypróbuj oryginalny przepis na lody na patyku na bazie marchwi, mandarynek i kardamonu.

Składniki

  • 2 marchewki
  • 3 mandarynki
  • banan
  • 4 daktyle
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 3 ziarenka kardamonu

Sposób przygotowania:

1. Marchewki obieramy i kroimy na kawałki. Mandarynki myjemy, obieramy i dzielimy na ćwiartki. Banan obieramy i kroimy na kilka części. Daktyle zalewamy odrobiną ciepłej wody. Kardamon rozgniatamy i wyjmujemy ziarenka, możemy również rozgnieść je w moździerzu. Wszystkie owoce, imbir oraz kardamon blendujemy na gładką masę. 

2. Pulpę nakładamy do foremek na lody lub szklanych kieliszków. Wsadzamy patyczki i wstawiamy do zamrażarki na 5-8 godzin. Przed podaniem wyjmujemy z zamrażalnika i polewamy foremkę ciepłą wodą, żeby lody łatwo się z niej wysunęły. 

Reklama

Zobacz także:

Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy