Marokańskie szaszłyki z cytrynowo-oliwkowym vinegrette
Aromatyczne, smakowite szaszłyki z cytrynową nutą i domowym sosem vinegrette.
Sposób przygotowania:
Pokrojonego kurczaka wkładamy do miski i dodajemy do niego składniki marynaty: oliwę, jogurt, paprykę, kolendrę, kminek, posiekany czosnek, starty imbir i sól. Marynujemy przez min. 15 minut. Kawałki mięsa nabijamy na długie patyczki. Grillujemy szaszłyki na rozgrzanej patelni przez około 10 minut. W między czasie przygotowujemy vinegrette. W misce łączymy sok z cytryny, skórkę z cytryny, oliwę, kolendrę, pokrojone oliwki, płatki chili i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. Gotowe szaszłyki podajemy polane dressingiem oraz z pokruszoną fetą. Smacznego!
Nie czekaj do ostatniej chwili, pobierz za darmo program PIT 2020 lub rozlicz się online już teraz!