Marokańskie szaszłyki z cytrynowo-oliwkowym vinegrette

Marokańskie szaszłyki z cytrynowo-oliwkowym vinegrette
Marokańskie szaszłyki z cytrynowo-oliwkowym vinegrettePolsat

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy
  • 80 ml greckiego jogurtu
  • łyżka wędzonej papryki
  • 2 łyżki świeżej kolendry
  • 2 łyżeczki zmielonego kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 cm imbiru
  • sól

na vinegrette

  • 70 ml soku z cytryny + 2 łyżeczki skórki
  • 70 ml oliwy
  • 3 łyżki świeżej kolendry, posiekanej
  • 150 g zielonych oliwek
  • łyżeczka płatków chili
  • sól
  • 100 g sera feta
Polsat
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?