Mazurek z bakaliami

Jeśli chcesz przygotować błyskawiczny mazurek, jako spód wykorzystaj płat ciasta francuskiego (upieczonego w 190 st. C przez 20 min)
Jeśli chcesz przygotować błyskawiczny mazurek, jako spód wykorzystaj płat ciasta francuskiego (upieczonego w 190 st. C przez 20 min)123RF/PICSEL

Składniki

na ciasto

  • 300 g mąki
  • 200 g margaryny
  • 100 g cukru pudru
  • 2 żółtka

na masę czekoladową

  • 100 g margaryny
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 100 g mlecznej czekolady
  • kilka kropel olejku rumowego lub migdałowego

dodatkowe

  • 2-3 łyżki kwaskowatej marmolady, np. porzeczkowej lub pomarańczowej
  • orzechy laskowe
  • płatki migdałów
  • rodzynki
  • ulubione kandyzowane owoce, np. papaja, mango lub ananas w małych kostkach
Zmysłowe smaki: Ciasto cytrynoweINTERIA.TVInteria.tv
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?