Reklama

Meksykańskie śniadanie, czyli huevos rancheros

Pożywne i zdrowe śniadanie meksykańskich farmerów.

Przepis na tapenadę znajdziesz tu!

Składniki

  • 4 tortille
  • 4 jajka
  • 200 g tapenady
  • 100 g sera feta
  • Sól, pieprz
  • Olej,
  • 2 łyżki masła
  • Natka pietruszki

Składniki na sos

  • 1 cebula
  • 5 pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 chili
  • 1 czerwona pieczona papryka

 Warzywa pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek  zeszklić na oleju, dodać chili, pomidory i pieczoną paprykę, przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

Na dużej patelni podsmażyć tortiile na maśle, a następnie usmażyć jajka sadzone. Na placki tortilli nakładać tapenadę, sos pomidorowy, jaja. Posypać pokruszoną fetą i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy