Meksykańskie śniadanie, czyli huevos rancheros
Pożywne i zdrowe śniadanie meksykańskich farmerów.

Składniki
- 4 tortille
- 4 jajka
- 200 g tapenady
- 100 g sera feta
- Sól, pieprz
- Olej,
- 2 łyżki masła
- Natka pietruszki
na sos
- 1 cebula
- 5 pomidorów
- 2 ząbki czosnku
- 1 chili
- 1 czerwona pieczona papryka
Warzywa pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju, dodać chili, pomidory i pieczoną paprykę, przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem.

Na dużej patelni podsmażyć tortiile na maśle, a następnie usmażyć jajka sadzone. Na placki tortilli nakładać tapenadę, sos pomidorowy, jaja. Posypać pokruszoną fetą i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.