Reklama

Migdałowe brownie

Składniki

  • 50 g masła
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1 1/2 jajka
  • 1/6 łyżeczki stewii w proszku
  • 1 łyżka syropu klonowego (10 g)
  • 30 g mąki migdałowej
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 15 g rozdrobnionych migdałów

1. Masło i czekoladę umieścić w garnku i rozpuścić w kąpieli wodnej.

2. Na niskich obrotach zmiksować jaja ze stewią i syropem.

3. Miksując, dodawać mąkę z wymieszaną sodą, a następnie przestudzoną czekoladę.

4. Wrzucić pokrojone migdały i połączyć.

5. Masę przełożyć do formy o wymiarach 10 cm na 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

6. Piec w funkcji termoobiegu w temperaturze 160°C przez 30-35 minut.

Ciasto można mrozić.

Wartości odżywcze w 100 g:

Reklama

białko 12,34 g, węglowodany ogółem 18,6 g, w tym cukry 12,1 g, błonnik 3,43 g

Przepis pochodzi z książki Julity Bator "Zamień chemię na energię"

Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy