Minestrone z komosą ryżową

Minestrone z komosą ryżową, orzechowo-pietruszkowym pesto, dynią i jarmużem
Minestrone z komosą ryżową, orzechowo-pietruszkowym pesto, dynią i jarmużemmateriały prasowe

Składniki

na 4 porcje:

  • 50 g komosy ryżowej
  • 700 g dyni
  • 75 g jarmużu
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 1 łodyga selera naciowego
  • ½ papryczki chili
  • 1 litr bulionu warzywnego
  • sok z ½ cytryny
  • 3 łyżki oliwy
  • sól,
  • świeżo zmielony czarny pieprz

na pesto:

  • 10 g orzechów laskowych
  • 1 pęczek pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • 25 g startego parmezanu
  • 100 ml oliwy
  • szczypta soli morskiej
Okładka książki "Moja kuchnia wege"
Okładka książki "Moja kuchnia wege"materiały prasowe
Zapiekanka ziemniaczana z orzeszkami piniowymiStyl.pl
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?