Reklama

Miodowe udka

Łatwe przygotowanie, wyśmienity smak.

Składniki

  • 10 pałeczek z kurczaka
  • 1,5 łyżki miodu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • łyżka papryki czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki wody
  • oliwa
  • sól morska
  • pieprz

Pałki umyj i dokładnie osusz. Włóż do miski. W tym czasie miód wymieszaj z sosem sojowym, papryką, solą, pieprzem, wodą i posiekanym czosnkiem. Marynatą zalej udka i odstaw do lodówki na 2 godziny. Następnie przełóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą z oliwek, owiń folią i ułóż na ruszcie. Grilluj około 40 minut, aż mięso będzie miękkie.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy