Reklama

​Mrożona herbata idealna na majówkę

Ahmad Tea London proponuje na majówkowy wieczór mrożoną herbatę, którą z pewnością zaskoczysz znajomych.

Drink glamour

Składniki

  • 1 torebka herbaty Strawberry Sensation Ahmad Tea London
  • kilka mrożonych truskawek
  • plasterek cytryny lub limonki do ozdoby
  • pokruszony lód

Zaparz torebkę Strawberry Sensation Ahmad Tea London. Zaczekaj aż napar wystygnie, w tym czasie zgnieć mrożone truskawki widelcem lub zblenduj i włóż na spód wysokiej szklanki. Następnie wlej przygotowaną herbatę i dodaj pokruszony lód. Włóż słomkę i wymieszaj kilka razy. Na koniec ozdób szklankę plasterkiem cytryny lub limonki.

Kolory słońca

Składniki

  • 3 torebki herbaty English Tea No.1 Ahmad Tea London
  • 4 pomarańcze
  • syrop wiśniowy
  • wiśnie i pomarańcze do ozdoby

Przygotuj herbaty English Tea No. 1 Ahmad Tea London w dzbanku o pojemności ok. 750 ml. Pozostaw do ostygnięcia. Wyciśnij sok z pomarańczy. Do 2 szklanek wlej przygotowany napar. Do każdej szklanki dodaj sok pomarańczowy, na koniec dolej 1 łyżeczkę syropu wiśniowego. Koktajle można ozdobić wisienkami i kawałkami pomarańczy.

Reklama

Kolory ziemi

Składniki

  • 2 torebki herbaty English Afternoon Ahmad Tea London
  • listki mięty
  • kilka plasterków limonki
  • mrożony agrest

Zaparz herbatę English Afternoon Ahmad Tea London w 300 ml wody i odstaw do zaparzenia i ostygnięcia. Z agrestu wyjmij łyżeczką miąższ i włóż na spód szklanki. Gdy herbata będzie zimna wyjmij torebki, przelej ją do szklanki i włóż do zamrażalnika. Odczekaj około 15 minut. Na koniec ozdób listkami mięty i plasterkami limonki. Dla utrzymania zimna możesz wrzucić kilka kostek lodu.

Drink dla minimalistek

Składniki

  • 1 torebka Jasmine Green Tea Ahmad Tea London
  • kilka plasterków cytryny
  • brązowy cukier
  • listki mięty do ozdoby
  • Kostki lodu

Zaparz herbatę Jasmin Green Tea Ahmad Tea London według instrukcji na opakowaniu. Pozostaw do ostygnięcia. Dodaj kostki lodu i plasterki cytryny. Następnie ozdób listkami mięty. Jeżeli drink jest zbyt gorzki, dodaj kostkę brązowego cukru.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL