Reklama

Mus z kaszy manny

Składniki

  • pół szklanki kaszy manny
  • 2 szklanki mleka
  • 20 g masła lub margaryny
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 200 g jasnych winogron
  • 2 białka jaj
  • 40 g rodzynek
  • szczypta soli

1. Kaszę mannę zalewamy szklanką mleka i odstawiamy na pół godziny. Następnie zalewamy pozostałym wrzącym mlekiem, dodajemy masło i gotujemy do miękkości, często mieszając. Studzimy.

2. Umyte winogrona miksujemy z kaszą i połową cukru na puszystą masę. Białka ubijamy na sztywną pianę z pozostałym cukrem i szczyptą soli, mieszamy z kaszą. Mus przekładamy do pucharków i posypujemy opłukanymi rodzynkami.

Zobacz również:


Rewia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy