Reklama

Nadziewana pierś indyka

Idealna na obiad.

Składniki

  • pierś indyka
  • 20 dag mięsa mielonego mieszanego
  • przyprawa do karkówki
  • łyżka orzechów włoskich
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 2 łyżki musztardy
  • łyżka natki pietruszki
  • bułka pszenna namoczona w mleku
  • cebula
  • jajko
  • 4 łyżki żurawiny ze słoika
  • oliwa z oliwek

Przyprawę do karkówki wymieszaj z musztardą oraz oliwą z oliwek.

Osuszoną pierś natnij wzdłuż w taki sposób, aby powstała kieszeń, a następnie natrzyj mięso przygotowaną marynatą. ll Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na oliwie. Następnie przełóż do miski i połącz z mielonym mięsem, odciśniętą bułką, jajkiem, pokruszonym serem, orzechami oraz natką. Masę dopraw do smaku i wyrób. Napełnij nią kieszeń w piersi i zepnij wykałaczką.

Tak przygotowaną włóż do woreczka do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 175°C przez 45 minut. Upieczoną pierś pokrój w plastry i ozdób żurawiną.

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy