Reklama

Nadziewane pieczarki

Idealna, prosta w przygotowaniu przekąska.

Składniki

  • 7 dużych pieczarek
  • 10 dag surowego boczku
  • 2 jajka
  • szalotka
  • szczypiorek
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • pomidor
  • żółty ser
  • olej
  • sól i pieprz
  • ząbek czosnku

1. Pieczarki oczyść, odetnij nóżki i oprósz kapelusze solą oraz pieprzem. 

2. Jedno jajko ugotuj na twardo i posiekaj. Połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posiekaną szalotką, pomidorem, natką pietruszki oraz szczypiorkiem. Dodaj drobno pokrojony i podsmażony na patelni boczek i łyżkę tartej bułki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę przypraw do smaku solą oraz pieprzem, wbij jajko. Farszem wypełnij pieczarki. Następnie ułóż je na tacce posmarowanej olejem i połóż na grillu. Zapiekaj ok. 30 minut.

3. Pięć minut przed zdjęciem pieczarek z rusztu posyp je startym serem.

Zobacz także:

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy