Reklama

Nadziewane piersi kurczaka

Jeśli nie lubisz rodzynek, możesz je zastąpić posiekanymi suszonymi daktylami. Podduś je chwilę przed dodaniem szpinaku.

Składniki

  • 4 pojedyncze piersi kurczaka
  • 50 dag mrożonego szpinaku
  • 5 dag rodzynek
  • 1 cebula
  • 20 dag pomidorków cherry
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 gałązki rozmarynu
  • sól, pieprz, kumin
  • tłuszcz do formy

Przygotowanie:

Posiekać cebulę, zeszklić na łyżce oliwy, dodać rodzynki i rozmrożony szpinak, dusić 4 min, doprawić solą, pieprzem, kuminem.

Mięso umyć, lekko rozbić na płaty. Nałożyć masę szpinakową, złożyć na pół, ułożyć na natłuszczonej blasze, skropić oliwą.

Piec ok. 40 min w temp. 200°C. Na talerzu rozłożyć położyć połówki pomidorów.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy