Nadziewane piersi kurczaka
Jeśli nie lubisz rodzynek, możesz je zastąpić posiekanymi suszonymi daktylami. Podduś je chwilę przed dodaniem szpinaku.

Składniki
- 4 pojedyncze piersi kurczaka
- 50 dag mrożonego szpinaku
- 5 dag rodzynek
- 1 cebula
- 20 dag pomidorków cherry
- 3 łyżki oliwy
- 2 gałązki rozmarynu
- sól, pieprz, kumin
- tłuszcz do formy
Przygotowanie:
Posiekać cebulę, zeszklić na łyżce oliwy, dodać rodzynki i rozmrożony szpinak, dusić 4 min, doprawić solą, pieprzem, kuminem.
Mięso umyć, lekko rozbić na płaty. Nałożyć masę szpinakową, złożyć na pół, ułożyć na natłuszczonej blasze, skropić oliwą.
Piec ok. 40 min w temp. 200°C. Na talerzu rozłożyć położyć połówki pomidorów.
Zobacz także: