Naleśniki z mąki ryżowej z chrupką kaczką w sosie hoisin

Wytrawne naleśniki będą miłą odmianą od tych w postaci deseru
Wytrawne naleśniki będą miłą odmianą od tych w postaci deseruStyl.pl/materiały prasowe

Składniki

na naleśniki

  • 200g mąki ryżowej
  • 4 białka
  • Przyprawy
  • 100ml zimnej wody
  • Olej do smażenia

do przygotowania kaczki

  • 4 piersi kaczki, pocięte na cienkie plastry
  • 50g doprawionej mąki pszennej
  • 1 słoik sosu hoisin
  • 1 ogórek, pokrojony na plasterki
  • 1 pęczek szczypiorku/ dymki, pokrojonej
  • 1 zielona papaja, starta na tarce
  • 1 czerwona cebula, pocięta na wiórki
  • 1 pęczek dhania (kolendry)
  1. Do miski wsyp mąkę ryżową i przyprawy.
  2. Dodaj białka i dokładnie wymieszaj.
  3. Powoli dodawaj wodę i ubijaj masę aż ciasto będzie gładkie.
  4. Rozgrzej teflonową patelnię. Za pomocą chochli powoli nalej na nią niewielką porcję ciasta - naleśniki powinny być bardzo cienkie. Smaż aż będą gotowe.
  1. Polej naleśnik niewielką ilością sosu hoisin.
  2. Na górze ułóż garść sałatki.
  3. Dodaj kilka plastrów kaczki i zwiń w rulon. Gotowe do jedzenia!
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?