Reklama

Nowe schabowe

Składniki

  • 4 plastry schabu
  • pół szklanki mleka
  • masło klarowane
  • jajko
  • 8 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • łyżeczka posiekanej chili
  • pół łyżeczki suszonego oregano
  • po 1/3 łyżeczki słodkiej papryki i kminu rzymskiego
  • sól i pieprz

Kotlety dopraw solą i pieprzem. Zalej mlekiem i odstaw na godzinę do lodówki. Po tym czasie namocz w roztrzepanym jajku, następnie w mieszance bułki tartej, natki, chili i przypraw. Smaż na klarowanym maśle na złoty kolor.

Najgorszy rodzaj tłuszczu. Sprawdź, jakich produktów unikać


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy