Reklama

Omlet na bogato

Doskonały pomysł na śniadanie w weekend.

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • por
  • 3 plasterki wędliny
  • garść szpinaku
  • po łyżce oliwy i masła
  • 5 dag sera brie
  • sól i pieprz

 Odetnij zielone liście pora. Białą i jasnozieloną część przekrój wzdłuż i pokrój.

Na patelnię wlej łyżkę oliwy i wrzuć plasterki pora. Dopraw solą i smaż przez minutę pod pokrywką. Duś chwilę na małym ogniu. Następnie zdejmij pokrywę i ponownie smaż przez 2 minuty. Dodaj opłukany szpinak i wymieszaj.

Do miski wbij jajka, wlej mleko, wsyp sól i pieprz. Roztrzep widelcem. Połącz z podsmażonym porem, serem brie i pokrojoną wędliną. 

Dużą patelnię rozgrzej i rozpuść na niej masło. Wlej masę jajeczną i wyrównaj powierzchnię.

Reklama

Smaż na małym ogniu, aż od spodu omlet się zetnie i lekko zrumieni. Wówczas wstaw patelnię do nagrzanego piekarnika na ok. 3 minuty.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy