Omlet z groszkiem i szpinakiem
Młode liście i warzywa nadają smak wiośnie. Powitaj ją we własnej kuchni, testując przepis na pyszny, śniadaniowy omlet z warzywami!
Sposób przygotowania:
1. Liście szpinaku umyj i osusz. Przesmaż je na maśle na rozgrzanej dużej patelni. Zielony groszek ugotuj w lekko osolonej wodzie, a ser feta pokrusz. Jajka rozbij i wymieszaj z mlekiem, lekko ubij mikserem, dopraw solą i pieprzem. Wylej masę jajeczną na podsmażony szpinak, na wierzchu rozsyp zielony groszek i fetę.
2. Smaż omlet na złoty kolor z obydwu stron (aby go przewrócić, przykryj patelnię dużym talerzem, odwróć do góry dnem, by omlet znalazł się na talerzu, następnie zsuń go z powrotem na patelnię i podsmaż drugą stronę). Jeszcze raz dopraw go solą i pieprzem i podawaj z listkami szpinaku.
Zobacz także: