Omlet z natką, kolendrą i koperkiem
Omlet jest dobry na śniadanie, a także na obiad. Jego przygotowanie jest łatwe i nie zabiera dużo czasu. Zobacz, jak go zrobić.

Składniki
- 8 dużych jajek
- 1 mała cebula
- 4 łyżki mleka
- 2 łyżki posiekanej natki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- oliwa z oliwek
- sól
- biały pieprz
- gałązki ziół do dekoracji
Przygotowanie:
1. Obierz i bardzo drobno posiekaj cebulę. Przełóż ją do miski razem z pieprzem i solą. Chwilę ugniataj widelcem, aż cebula puści sok. Następnie wbij do cebuli jajka, wlej mleko i wymieszaj wszystko rózgą, aż jajka się spienią. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, koperek i kolendrę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszaj.
2. Rozgrzej patelnię, najlepiej tę z teflonową powłoką. Posmaruj ją odrobiną oliwy
3. Masę przelej do czterech miseczek. Wlej na patelnię zawartość pierwszej i smaż, podważając drewnianą łyżką krawędzie omletu. Kiedy będą suche, przewróć go na drugą stronę i smaż jeszcze dwie minuty. W ten sam sposób przygotuj pozostałe omlety. Udekoruj ziołami.
Zobacz także: