Reklama

Omlet z pomidorami

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól
  • 150 g pomidorki koktajlowe
  • oregano
  • pieprz
  • 25 g żółty ser
  • 3 szt. jajko
  • 15 g wędzony boczek
  • cebula
  • gałka muszkatołowa
  • olej

Na rozgrzanym oleju przesmażyć pokrojony w kostkę boczek, dodać pokrojone w półkrążki szalotki, podsmażyć. Jajka roztrzepać z solą, pieprzem oregano i gałką muszkatołową, wlać na patelnię, dodać pokrojone na połówki pomidorki, przykryć. Po 1-2 minutach posypać serem, przykryć jeszcze na minutę, aż ser się roztopi. Dekorować oregano.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy