Omlet z ziołami i żółtym serem
Jeśli chcesz zjeść smaczne, zdrowe i sycące śniadanie, sięgnij po jajka.
Przygotowanie:
Umyj, osusz i posiekaj natkę pietruszki. Porwij listki bazylii. Rozbij jaja w dużej misce. Wlej mleko i dokładnie połącz przy użyciu trzepaczki. Posól.
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni rozpuść łyżkę masła. Wylej masę na rozpuszczony gorący tłuszcz.
Po kilku sekundach posyp masę jajeczno-mleczną bazylią i natką pietruszki. Zetrzyj ser na tarce o dużych oczkach i posyp nim omlet.
Po 3-4 minutach, gdy masa się zetnie, delikatnie podważ ją szpatułką i złóż omlet na pół. 8. Umyj i oczyść rzodkiewki. Pokrój je w kostkę.
Wyłóż omlet na talerz, oprósz świeżo mielonym pieprzem oraz udekoruj rzodkiewkami. Podawaj gorący. Smacznego!
Zobacz także: