Reklama

Ostra zupa tajska

Składniki

  • 1 pierś kurczaka
  • 1 paczka mrożonych warzyw azjatyckich
  • 4 duże pieczarki
  • 1 cebula
  • 100 g makaronu ryżowego
  • 1 l bulionu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • po 1 łyżce oleju i sosu sojowego
  • 1 papryczka chili

1. W garnku rozgrzać olej. Mieszając przesmażyć roztarty czosnek, imbir, posiekane chili. Dodać pokrojone w małą kostkę mięso, obsmażyć. 

2. Zalać wrzącym bulionem, dodać pokrojoną cebulę i pieczarki, mieszankę, sos sojowy. Gotować ok. 10-12 min. 

3. Makaron przyrządzić według instrukcji, dodać do zupy.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy