Owoce z lasu pod kruszonką
Smakowity deser z leśnych owoców i kilku kropek żubrówki pod chrupiącą kruszonką.

Składniki
- borówki
- 1 kieliszek żubrówki
na kruszonkę
- KRUSZONKA
- 2 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 200 g oleju kokosowego
- 2 łyżeczki kawy mielonej
Przepis pochodzi z 336. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sposób przygotowania:
Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmieloną kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.
Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie włączyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.