Reklama

Owoce z lasu pod kruszonką

Smakowity deser z leśnych owoców i kilku kropek żubrówki pod chrupiącą kruszonką.

Składniki

  • borówki
  • 1 kieliszek żubrówki

Składniki na kruszonkę

  • KRUSZONKA
  • 2 szklanki mąki kokosowej
  • 1 szklanka cukru trzcinowego
  • 200 g oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki kawy mielonej

Przepis pochodzi z 336. odcinka programu "Ewa gotuje".

Sposób przygotowania:

Mąkę wysypać na stolnicę. Dodać cukier trzcinowy oraz olej kokosowy. Wsypać drobno zmieloną kawę. Posiekać nożem. Następnie zagnieść ciasto. Ulepić kulę, włożyć do woreczka i schłodzić w zamrażarce przez co najmniej ½ godziny.

Owoce wsypać do miski. Wlać alkohol, wymieszać i przełożyć do kokilek. Na wierzchu ułożyć kruszonkę (zetrzeć na tarce lub posiekać nożem).Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C (mniej więcej w połowie włączyć funkcję grillowania). Po upieczeniu od razu podawać.

Reklama
Polsat
Dowiedz się więcej na temat: kruszonka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy