kruszonka
- Wszystkie (8)
- Artykuły (8)
Artykuły (8)
-
Kruszonka: Przepis podstawowy
- Niedziela, 30 maja 2021 (09:42)
Przestawiamy przepis podstawowy na idealną kruszonkę do ciasta. Musi być niejednolita, z grudkami o różnej fakturze. Kruszonkę wykorzystuje się do wielu wypieków.kruszonka -
Sernik ze śliwkami, zwieńczony migdałową kruszonką
- Czwartek, 12 września 2019 (12:24)
-
Kokosowa nutka w cieście z kruszonką
- Środa, 3 października 2018 (12:39)
Szklankę mąki przesiewamy do miski, dodajemy pokrojone masło, wiórki kokosowe, 1/2 szklanki cukru, szczyptę soli i ugniatamy palcami, aż powstanie kruszonka. Wstawiamy do lodówki. Co dalej?gotowanie, kruszonka -
Sernik krakowski z czarną kruszonką
- Czwartek, 15 lutego 2018 (16:32)