Paella z krewetkami i kiełbasą

Paella z krewetkami i kiełbasą
Paella z krewetkami i kiełbasą123RF/PICSEL

Składniki

  • 300 g surowych, oczyszczonych krewetek bez głów
  • 4 podudzia z kurczaka
  • 300 g wieprzowiny, np. łopatki
  • 250 g kiełbasy chorizo
  • 250 g pomidorów czereśniowych
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g zielonej fasolki
  • 300 g ryżu do paelli
  • szczypta szafranu i kuminu
  • natka
  • 1/2 l bulionu z kurczaka
  • pół cytryny
  • sól i pieprz
  • wędzona papryka w proszku
Tele Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?