Panini, czyli zgrzewana kanapka

Panini
Panini123RF/PICSEL

Składniki

2 porcje

  • 2 ciabaty lub 4 kromki chleba tostowego
  • 4 plastry szynki z indyka
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 pomidor
  • 5 dag suszonych pomidorów
  • 2 liście sałaty lodowej
  • 10 dag czarnych lub zielonych oliwek
  • sól, pieprz, suszona bazylia

1. Oliwę wlać do miski, dodać suszone pomidory, bazylię, sól, pieprz, zmiksować na jednolitą gęstą pastę.

2. Bułki przekroić wzdłuż na pół. Obie części posmarować powstałą pastą.

3. Pomidor i oliwki pokroić w plasterki. Na kromki położyć listki sałaty, plastry sera, szynki, pomidora, oliwki i przykryć drugą kromką.

4. Przygotowane panini włożyć do opiekacza i trzymać, dopóki ser się nie stopi.

Zobacz również:

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas