Panna cotta z malinami

Laskę wanilii możesz zastąpić esencją waniliową. Warto zrobić ją samemu: 3 laski wanilii wraz z wyłuskanymi ziarenkami zalej 100 ml wódki, odstaw w ciepłe miejsce na 6 tygodni. Do deserów dodawaj po kilka kropel.
Laskę wanilii możesz zastąpić esencją waniliową. Warto zrobić ją samemu: 3 laski wanilii wraz z wyłuskanymi ziarenkami zalej 100 ml wódki, odstaw w ciepłe miejsce na 6 tygodni. Do deserów dodawaj po kilka kropel. 123RF/PICSEL

Składniki

  • po 250 ml śmietanki kremówki i mleka 3,2 proc.
  • 8 łyżek cukru
  • 3 płaskie łyżeczki żelatyny
  • 1 laska wanilii
  • olej kokosowy do foremek

na sos

  • 30 dag mrożonych malin
  • 7 łyżek cukru
  • opcjonalnie świeże owoce i listki melisy do dekoracji
Zmysłowe smaki: Panna cottaAgnieszka MaciaszekInteria.tv
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?