Reklama

Papryka pieczona z pulpecikami

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • kilka gałązek świeże zioła
  • 0,5 kg mielone mięso z indyka
  • olej do smażenia
  • bułka namoczona w mleku
  • 0,5 kg kolorowa papryka
  • 2 ząbki czosnek
  • 2 łyżki siekana cebula
  • sól, pieprz

Papryczki umyć, osuszyć i ułożyć w blaszce, oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek. Mielone mięso dokładnie wyrobić z jajkiem, cebulą i bułką, doprawić solą i pieprzem. Z masy mięsnej formować małe pulpeciki, obłożyć nimi papryki, oprószyć ziołami. Piec w nagrzanym do

180 o C piekarniku ok. 20 min. Podawać z pieczywem.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy