Papryka z kuskusem

Składniki
- pół szklanki kuskus
- sól, pieprz
- cebula
- 4 sztuki duża papryka
- 10 dag pieczarki
- 8 sztuk gouda w plastrach
- 1 kostka bulion warzywny
- oliwa z oliwek
3-4 osób
Rozpuść kostkę rosołową w 300 ml wody. Zalej bulionem kuskus, przykryj, zostaw na 5-7 minut.
Pokrój cebulkę i pieczarki w jak najdrobniejszą kostkę, podsmaż na oliwie z oliwek. Posmaruj oliwą z oliwek z solą i pieprzem każdą umytą i oczyszczoną, przekrojoną na połówki paprykę. Zmieszaj podsmażone pieczarki z kuskusem, przypraw solą i pieprzem, nakładaj kopiato na łódeczki - połówki papryki.
Piecz w podgrzanym do 180°C piekarniku 15 minut, wyjmij, połóż na wierzchu każdej papryki ser żółty i piecz jeszcze 10 minut.