Reklama

Papryka z sosem serowym

Fantastyczny pomysł na obiad: zdrowy i pożywny!

Składniki

  • 4 papryki
  • 50 dag mielonego mięsa
  • 1 cebula
  • 15 dag pieczarek
  • 2 szklanki bulionu
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 15 dag tartego sera
  • 1 sucha kajzerka
  • 3 łyżki mąki
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania:

1. Bułkę namoczyć w wodzie na 20 minut, odcisnąć. Papryki umyć, odciąć górną część od strony ogonka, oczyścić z nasion. 

2. Pieczarki umyć, posiekać, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną cebulę, jajko, bułkę i mięso, dokładnie wymieszać. Farszem napełnić papryki, następnie ułożyć je w naczyniu, zalać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. W połowie pieczenia nałożyć "czapeczki". 

3. Masło zasmażyć z mąką, wlać mleko, zagotować. Trzymać na ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, dodać ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać do upieczonej papryki.

Reklama


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy