Papryka z sosem serowym
Fantastyczny pomysł na obiad: zdrowy i pożywny!
Sposób przygotowania:
1. Bułkę namoczyć w wodzie na 20 minut, odcisnąć. Papryki umyć, odciąć górną część od strony ogonka, oczyścić z nasion.
2. Pieczarki umyć, posiekać, usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną cebulę, jajko, bułkę i mięso, dokładnie wymieszać. Farszem napełnić papryki, następnie ułożyć je w naczyniu, zalać bulionem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 minut. W połowie pieczenia nałożyć "czapeczki".
3. Masło zasmażyć z mąką, wlać mleko, zagotować. Trzymać na ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, dodać ser, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawać do upieczonej papryki.