Reklama

Pasta do kanapek: Krem z buraków

Składniki

  • 25 dag tłustego białego sera mielonego
  • 10 dag serka śmietankowego
  • 2 duże buraki
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 1. Buraki dobrze wyszorować. Zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do temp. 200°C. Piec ok. 50 minut - sprawdzić widelcem, czy są miękkie, wyjąć, wystudzić.

2. Buraki obrać ze skóry, zetrzeć na tarce o drobnych otworach, dodać sery, chrzan, posiekaną cebulę, oliwę. Zmiksować w blenderze, doprawić do smaku.

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy