Reklama

Pasta śledziowa z twarogiem i cebulą

Idealne smarowidło na kanapki na bazie śledzia, twarogu i cebulki.

Składniki

  • 1 śledź solony
  • 100 g twarogu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 jajko na twardo
  • łyżeczka masła (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Śledzia porządnie namocz, odciśnij z wody, pozbądź się skórki i ości, pokrój drobno. Jajko obierz i również pokrój w kostkę. Śledzia razem z jajkiem i twarogiem wrzuć do blendera, dodaj pieprz i odrobinę soli, masło oraz łyżkę śmietany. Zblenduj na dość gładką masę, połącz z pokrojoną drobniutko cebulą. Podawaj z razowym chlebem.

Zobacz także:

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy