Pasta z wędzonej makreli i kiszonym ogórkiem
Smakowite smarowidło na kanapki.

Składniki
- 2 bułki żytnie
- makrela wędzona
- 2 łyżki oliwy
- 4 ogórki kiszone
- 2 jajka ugotowane na twardo
- pół pęczka szczypiorku
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
- łyżka soku z cytryny
- cebula
- pół pęczka koperku
Sposób przygotowania:
Makrele oczyszczamy z ości. Rozdrabniamy w misce widelcem razem jajkami. Ogórki i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Dokładamy do ryby. Całość mieszamy z oliwą, posiekanym szczypiorkiem, koperkiem, musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ulubionym pieczywie. Smacznego!