Pełnoziarnisty pleśniak z czarną porzeczką

Część kruszonki, którą zamierzasz zwieńczyć wypiek, zamiast z cynamonem wymieszaj z przyprawą do piernika. Podbije smak czarnej porzeczki.
Część kruszonki, którą zamierzasz zwieńczyć wypiek, zamiast z cynamonem wymieszaj z przyprawą do piernika. Podbije smak czarnej porzeczki.123RF/PICSEL

Składniki

  • 5 jajek
  • 100 g margaryny bez laktozy
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka pełnoziarnistej mąki pszennej
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 słoik (250 ml) dżemu z czarnej porzeczki
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
Jak zrobić lody jagodowe?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?