Reklama

Pieczona golonka

Dodany do potraw miód cudownie wydobywa smak dania i nadaje mu niepowtarzalną, słodką bądź korzenną nutę.

Składniki

  • golonka wieprzowa
  • 6 ziarenek czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 liście laurowe
  • szklanka piwa
  • 2 łyżki miodu
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Golonkę ugotuj z cebulą, ziarenkami pieprzu, solą, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Wyjmij i wystudź. 

2. Posmaruj z każdej strony posiekanym czosnkiem i włóż do brytfanny, podlej piwem i piecz w temp. 180°C. Kiedy na mięsie zacznie tworzyć się chrupiąca skórka, posmaruj go miodem i dopiecz do przyrumienienia. 

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy