Pieczony kurczak z brzoskwiniami

Składniki
- 3 filety z piersi kurczaka
- 1 puszka brzoskwiń w syropie
- 2 gałązki rozmarynu
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 2 łyżeczki miodu
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- sól,
- pieprz,
- słodka papryka
4
1. Zrobić marynatę: zmieszać olej, sok z cytryny, ocet, miód, posiekany czosnek i gałązkę rozmarynu, dodać paprykę, sól, pieprz. Marynatą natrzeć mięso, włożyć do rękawa do pieczenia i do lodówki na 3 godziny. Przed pieczeniem włożyć do rękawa rozmaryn i masło.
Piec 30 minut (180°C), polewając syropem z brzoskwiń.
2. Razem układać brzoskwinie i porcje kurczaka.
Zobacz także: