1. Umytą paprykę przekrawamy na pół i po usunięciu pestek kroimy ją w kostkę. Obraną cebulę grubo siekamy. Filet z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na małe kawałki. Szpinak myjemy i odcedzamy na sitku. Mozzarellę kroimy w paski, parmezan ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ser ricotta mieszamy z parmezanem i jajkiem.
2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, przekładamy pokrojonego indyka i smażymy, aż mięso się podrumieni. Następnie dodajemy szpinak, paprykę, doprawiamy pieprzem, solą, przykrywamy i gotujemy 4-5 minut. Na koniec mieszamy z ricottą z jajkiem oraz parmezanem.
3. Ciasto na pizzę wyjmujemy z opakowania i lekko rozwałkowujemy. Na całości układamy pokrojoną mozzarellę, a następnie farsz szpinakowy. Sklejamy boki ciasta. Kiedy pieróg będzie gotowy, nacinamy wierzch w naprzemienne paski. Pieczemy ok. 20 minut w 225ºC.