Pierś kaczki z jabłkami! Zdradzamy, czym natrzeć mięso przed pieczeniem

Godzinę przed pieczeniem mięso wyjmij z lodówki, aby uzyskało temperaturę pokojową
Godzinę przed pieczeniem mięso wyjmij z lodówki, aby uzyskało temperaturę pokojowąPicsel123RF/PICSEL
Dwie godziny przed pieczeniem natrzeć mięso zewnątrz i wewnątrz solą i utartym majerankiem
Dwie godziny przed pieczeniem natrzeć mięso zewnątrz i wewnątrz solą i utartym majerankiem123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 duże piersi kaczki
  • 1 pomarańcza
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 twarde jabłka
  • 80 g masła
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • 1 kg ziemniaków
  • 1-2 łyżki gęstej śmietany
1 godz. 30 min
4