Piętrowe tosty 3 w 1

A może... piknik? Zainspiruj się przepisem na smakowite kanapki, które będziesz mogła zabrać na plenerową wycieczkę.

Zamiast pomidora w kanapce możesz wziąć pomidorki koktajlowe
Zamiast pomidora w kanapce możesz wziąć pomidorki koktajlowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 12 kromek pieczywa tostowego
  • 12 plastrów polędwicy drobiowej
  • 12 plastrów boczku
  • 12 plasterków szynki konserwowej
  • 12 plasterków żółtego sera
  • 2 duże pomidory
  • 6 liści sałaty lodowej
  • 4 łyżki majonezu

1. Pieczywo opiecz w tosterze lub przyrumień na patelni grillowej. 

2. Rozłóż 4 kromki i posmaruj je majonezem. Następnie połóż szynkę, plaster

pomidora, sałatę i boczek. Ponownie posmaruj majonezem. 

3. Nakryj kanapkę kolejną kromką pieczywa, posmaruj majonezem, połóż żółty

ser, polędwicę drobiową oraz sałatę.

4. Nakryj kanapkę ostatnią kromką pieczywa posmarowaną od wewnątrz resztą

majonezu. Przekrój na pół po przekątnej

i w każdy trójkąt wbij patyczek, aby kanapka

w drodze się nie rozpadła. Włóż tosty do zamykanego pojemnika. Świetnie smakują

z ogórkiem konserwowym.

Zobacz także:

Kanapka z batatamiStyl.pl
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas