Reklama

Reklama

Pikantny gulasz z grzankami

Gorący, pikantny gulasz to potrawa idealna na chłodne, jesienne dni.

Składniki

  • 250 g łopatki
  • 250 g karkówki
  • 150 g boczku
  • 2 marchewki
  • 4 łodygi selera naciowego
  • 1 czerwona papryka 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szklanki passaty pomidorowej
  • 2 liście laurowe
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 4 kromki chleba
  • 1 łyżka posiekanego tymianku

Sposób przygotowania:

1. Do rondla wrzuć pokrojony boczek, karkówkę i łopatkę. Podsmażaj, aż się mocno zarumienią. 

2. Dorzuć oczyszczoną i posiekaną paprykę, cebulę, marchew, papryczkę chili i seler naciowy. Wszystko oprósz solą i pieprzem. Wlej szklankę wody. Dołóż passatę pomidorową i liście laurowe. Duś ok. 35 min. 

3. Chleb pokrój. Natrzyj czosnkiem, skrop olejem i podsmaż. Dodaj do gulaszu razem z tymiankiem.

Zobacz także:


Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy