Pikantny gulasz z łososiem
Posypmy obficie natką pietruszki.
1. Filet z łososia płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem, ściągamy skórę. Rybę kroimy w dużą kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
2. Fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy. Obraną cebulę i czosnek siekamy, podobnie kolendrę i papryczkę chili. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę.
3. Kawałki łososia obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju, przekładamy na talerz.
4. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy pokrojone w kostkę ziemniaki 5-7 minut, ciągle mieszając. Następnie dodajemy czosnek i cebulę, doprawiamy pieprzem, solą, papryczką chili, mieszamy. Przekładamy pomidory z puszki i zalewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy.
5. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodajemy odcedzone z zalewy kukurydzę, fasolę oraz kolendrę, mieszamy i gotujemy 5-7 minut. Minutę przed końcem do gulaszu przekładamy rybę. Garnek stawiamy na stole i wykładamy z niego danie na talerze.