Reklama

Pilaw

Zielona fasolka to wspaniały dodatek do różnych posiłków.

Składniki

  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 25 dag suszonych grzybów
  • 3 łyżki oleju
  • łyżeczka curry
  • 1/2 łyżeczki tłuczonych goździków
  • 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu
  • szczypta cynamonu
  • 25 dag długoziarnistego ryżu
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • marchewka
  • pieprz
  • sól
  • 20 dag pikantnej kiełbasy

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj. Grzyby namocz. W woku rozgrzej olej i podsmaż na nim cebulę. Dodaj posiekany czosnek i wsyp wszystkie przyprawy. Następnie wrzuć przepłukany ryż i podsmaż całość.

Ryż połącz z grzybami. Wlej bulion, przykryj pokrywką i podduś. Do garnka wrzuć rozdrobnione warzywa i kiełbasę pokrojoną na półtalarki.

Potrawę doprawdo smaku i gotuj, aż warzywa będą miękkie. Podawaj na ciepło.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy