Reklama

Reklama

Pizza z klopsikami

Na obiad.

 

Składniki Ciasto

  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki ciepłej wody
  • 8 g suchych drożdży
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka cukru

Składniki Klopsy

  • 1/2 kg mielonego mięsa
  • jajko
  • kajzerka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki musztardy
  • olej

Składniki Sos

  • 1,5 szklanki bulionu
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 pomidory
  • sól
  • pieprz
  • papryka


  Do miski wlej wodę, sól i mąkę. W zagłębienie wsyp drożdże i wyrób gładkie ciasto. Odstaw na 20 minut.

Zrób klopsiki: kajzerkę namocz i odciśnij. Cebulę posiekaj. Połącz mięso, bułkę, jajko,musztardę, cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw, uformuj klopsiki i obsmaż.

Na oleju podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj obrane, pokrojone pomidory. Smaż 2 minuty. Wlej bulion i przypraw solą, pieprzem i papryką. Wrzuć klopsiki. l

Z ciasta uformuj placek, nałóż sos. Piecz 15 minut w 180ºC.

Reklama

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy